Türkçe
“Fırsatları kısıtlı öğrencileri desteklemenin ve okulu bırakmalarını önlemenin bir yolu olarak akran danışmanlığı yoluyla dijital yeterlilikleri geliştirmek”
BAŞLANGIÇ: 01/03/2023
BİTİŞ: 01/04/2024
Akranlar, öğrenme güçlüğü çeken ve özel öğrenme güçlüğü çeken öğrenciler için güçlü bir motivasyon kaynağı olabilir. İleri seviyedeki öğrencilerin davranışları, destekleyici öğrenenler olarak potansiyel başarı ile ilişkilidir. Daha az deneyimli ve akademik başarısı düşük öğrenciler, özellikle öğrenme içeriğini anlamada, yeterli (çevrimiçi ve fiziksel) öğretmen desteğinin olmaması nedeniyle ödev hazırlamada, ayrıca sınıf tartışmalarına katılmada, sunum yapmada (PPT) ve öğrenmede sorunlar yaşarlar. yetkin yazma ve konuşma.
Öğrenci mentorlarına akran desteği için dijital araçları kullanma konusunda eğitim vereceğiz. Eşler arası mentorluk modelimiz, uygun dijital araçları içeren desteği mümkün kılacaktır. Böylelikle mentorluk, çiftteki her iki tarafın çabalarının da tanınmasını sağlayacaktır. Faydaları rol modellemeyi, teşvikleri ve katılımcılara kişisel ilgiyi içerecektir. Menteeler, benzer bir yolu “geçmiş” biri tarafından desteklendiğini ve cesaretlendirildiğini hissettiklerinde eğitim hedeflerine daha hızlı ulaşacaklardır.
Mentorların rolü:
- Danışman – anlayışla dinler ve eğitim süreciyle ilgili sorunlara çözüm bulmaya yardımcı olur.
- İletişimci – birinin deneyim ve güven kazanmak için ihtiyaç duyduğu bağlantıları geliştirmesine yardımcı olur.
- Kolaylaştırıcı – Kapıları ve fırsatları “açar”, hedeflerin belirlenmesine ve ulaşılmasına yardımcı olur.
- Eleştirel bir arkadaş – yalnızca gerçek bir arkadaşın yapabileceği, rahatsız edici gerçekleri uygun şekilde paylaşan. Birisine güvenli bir ortamda fikirleri ve yaklaşımları deneme şansı verir.
- Rol Modeli: Başka birinin öğrenebileceği bir örnek sağlamak.
Mentiler, öğretmenler tarafından belirlenen görevlerin gerçekçi bir şekilde gerçekleştirilebilir olduğunu anlayabilirler. Vazgeçmek yerine devam etmek için daha motive olurlar. Gelecekleriyle ilgili bilinçli kararlar alacaklar. Katılımları vatandaşlık duygularını geliştirecek ve eğitim süreçlerini onlara karşı daha şeffaf ve hesap verebilir hale getirecektir. Bu onların özgüvenlerini daha da geliştirmelerine, inisiyatif alma duygusunu geliştirmelerine ve iletişim, müzakere ve takım çalışmasının yanı sıra dijital becerilerini de edinip test etmelerine yardımcı olacaktır.
BEKLENEN SONUÇLAR:
- İleri düzeydeki ve dışlanmış öğrenciler (öğrenme güçlüğü olan ve daha az fırsata sahip) arasında bir mentorluk modeli.
- Öğrenci Mentorlarının akran mentoru olarak görev yapmasına yönelik Davranış Kuralları
- Uzaktan eğitim sırasında öğretmenlerin akran mentorluğu programını uygulamasına yönelik yönergeler.
- Uzaktan desteği uygulamak için dijital çözümleri kullanma kılavuzu.
Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Ancak ifade edilen görüş ve görüşler tamamen yazar(lar)ına ait olup, Avrupa Birliği’nin veya Avrupa Eğitim ve Kültür Yürütme Ajansı’nın (EACEA) görüş ve düşüncelerini yansıtmayabilir. Bunlardan ne Avrupa Birliği ne de EACEA sorumlu değildir.